Profielfoto

Profiel en visie

In het kort:

Opgegroeid in Zeeland en woonachtig in Groningen. Opgeleid als docent en onderzoeker. Meer dan dertig jaar ervaring in (schrijf)onderwijs en onderwijsontwikkeling. Geroutineerd in onderzoek en projectmanagement in het hoger onderwijs.

Ik werk met studenten-in-opleiding en met onderwijsprofessionals. Ik verdiep me in theorieën en praktijken. En ik vertaal communicatiewetenschappelijke en onderwijskundige inzichten graag naar uw praktijk. Mijn aanbod is op maat; de beschrijvingen op deze website geven een idee van de mogelijkheden.

Mijn visie op schrijven en schrijfdidactiek:

Een goede schrijver heeft inzicht in de context van een schrijftaak, beschikt over een repertoire aan talige middelen, en kan deze middelen strategisch inzetten. Schrijfvaardigheid is niet één vaardigheid die je één keer hebt geleerd en daarna in allerlei situaties kunt toepassen. De ontwikkeling van schrijfvaardigheid vraagt om (ruimte voor) welbewuste oefening. Gekoppeld aan betekenisvolle en helder geformuleerde schrijftaken. Met ruimte voor leren: van feedback, van voorbeelden, en van elkaar.

De moeite waard? Mail me voor een afspraak.

Mijn publicaties